Swedish Danish English Finnish German Norwegian
Kundvagn : 0 produkt
Inga produkter!
Logga in

Logga in

Användarnamn *
Lösenord *
Kom ihåg mig

Om konstnären

 

kerstin bjork nilsson 07
Kerstin Björk

Född i Lund och bor i Rydebäck sedan 2002.

Redan som barn hade jag stort intresse för att teckna och måla och då lades förmodligen grunderna till min konstutveckling senare i livet.

Jag började måla på 70-talet då fanns ett väldigt intresse för porslinsmålning. Då målade jag serviser, lampfötter, tavlor, tallrikar och mycket annat.

Intresset för Färg och Form växte och jag blev nyfiken på att måla tavlor i olja och började därför med kurser hos Studieförbundet i Ängelholm och Helsingborg, Lunds Folkuniversitet och Folkhögskolan i Munka Ljungby. Kurserna gav kunskaper i måleri, teckning, kroki, porträttmålning och akvarellmålning.

Skaparlusten fortsatte och jag började med nya kurser på veckohelger och sommarkurser men utan färger och penslar, nu var det silversmide hos silversmed Ole K Bydahl i Båstad som var nästa utvecklingsfas. Idag designar och tillverkar jag även smycken i silver och mitt senaste tillskott är att designa bruksföremål för kök.

Kameran är min ständige följeslagare och jag fotograferar mycket i naturen. Jag fångar många spännande bilder med detaljer som jag bearbetar och utvecklar i min konst. Mångsidigheten i mitt skapande vittnar om att jag inte vill  fångas i någon "fålla" Nej, jag vill skapa det jag tycker om och känner för vid inspirationstillfället.

Man kan säga att jag har många strängar på min lyra och idag gläds jag av att kunna arbeta med såväl oljemålningar, akvareller, designa och tillverka silversmycken som att designa bruksföremål för kök.

De senaste åren har jag målat tavlor på beställning till såväl Offentlig Miljö som Privat. Kunderna har då fått möjlighet att bestämma motiv och storlek på tavlan vilket har setts som en fördel.

 

Min förklaring till betraktaren:

"Mitt sätt att ge UTTRYCK i konsten
hoppas jag skall ge INTRYCK hos betraktaren"

utvalda deltagare besok vart

 

 

Läs mer om våra samarbetspartners...